Közösségi médiamarketing tippek itt

A személyes használatra szánt közösségi média és a vállalkozásának szánt közösségi média két különböző világ. Ha hozzászokott ahhoz, hogy ezeket az oldalakat a saját személyes elégedettségére használja, akkor a megértésben már előrébb jár, de még mindig szüksége lesz a jelen cikk tanácsaira, hogy megmutassuk, hogyan tudja a legjobban marketingelni a vállalkozását ezeken keresztül.


Ne feledje, hogy potenciális ügyfeleihez emberként szóljon. Lehet, hogy Ön egy vállalkozást vagy vállalatot vezet; ez azonban nem jelenti azt, hogy úgy is kell beszélnie, mint egy ilyen személy. A bizalom a személyes kapcsolatokból épül fel. Ha a potenciális ügyfelei úgy látják Önt, mint egy olyan személyt, akit érdekelnek az igényeik és az, hogy az Ön terméke hogyan felel meg ezeknek, az nagyban hozzájárul a bizalom kialakításához.


Fejlesszen minőségi, a közösségi médiának szánt tartalmakat. Ha csak találomra szórja a szavakat, a reklámot vagy bármilyen hétköznapi részletet az ügyfelei felé, akkor csak az idejét pazarolja, és elveszíti az ügyfeleit. Ugyanolyan gondot fordítson a közösségi tartalomkínálatára, mint az üzleti webhelyén található tartalomra.


Mielőtt konkrét közösségi média marketingstratégiát dolgozna ki, találja ki, hogy melyik közösségi oldalt szeretné használni. Minden közösségi oldal másképp működik, ezért fontos, hogy a stratégiája működjön a kiválasztott oldallal. A Facebookon például a legtöbb oldallal ellentétben közvélemény-kutatást hozhat létre.


Amikor a közösségi média marketinggel foglalkozik, győződjön meg róla, hogy aktív marad. Ha pozitív eredményeket szeretne látni, a közösségi média megköveteli, hogy közösségi legyen! Ha nem frissíti folyamatosan követőit, akkor azok máshová fognak menni, mivel a kampánya elhalványul. Ezzel szemben, ha folyamatosan valami újdonságot tesz hozzá a mixhez, akkor olyan pezsgést fog generálni, amely miatt követői visszatérnek a továbbiakért.


Adjon hozzá egy linket a Facebook-oldalára, vagy egy "tetszik" gombot Facebook feeddel a blogján vagy a weboldalán. Ezek HTML-kódjait könnyen megtalálja a Facebook-profilja beállításaiban. Ez lehetővé teszi látogatói számára, hogy "kedveljék" az oldalát és feliratkozzanak a bejegyzéseire anélkül, hogy fel kellene keresniük Önt a Facebookon.


Hozzon létre hasznos tartalmat úgy, hogy interjút készít egy, a termékeihez kapcsolódó szakértővel. Tegye közzé az interjút a YouTube-on, és ossza meg a közösségi médiában. Ez az a fajta tartalom, amelyet követői szívesen megosztanak majd barátaikkal. Ügyeljen arra, hogy érdekes interjúalanyokat válasszon, és tegyen fel releváns kérdéseket.


Mint minden közösségi médiatartalomnak, a videóknak is mindig legyen leíró és érdekes címe. A címbe építse be azokat a kulcsszavakat, amelyek a legmegfelelőbbek az Ön által kínált termékekhez. A releváns kulcsszavak használata a címekben segít a videók azonosításában és a nagyobb nézettség elérésében.


Adjon releváns címkéket a Youtube-videóihoz. Ezek nagyobb valószínűséggel fognak megjelenni a termékeihez kapcsolódó keresésekben. Kulcsszóeszközök segítségével megtudhatja, hogy mely kulcsszavak népszerűek a célközönsége körében. Ne feledje, hogy közönsége nagyobb valószínűséggel oszt meg valamit, ha azt relevánsnak találja ahhoz, amit keresett.


Fejlesszen ki egy rajongói bázist. Ha a termékei az egyéniség érzését adhatják vásárlóinak, akkor a közösségi médiát felhasználhatja ennek az elképzelésnek a megerősítésére. Tegyen közzé képeket a termék tipikus felhasználójáról, és írjon frissítéseket a célközönsége körében gyakori kérdésekről. Követői magukra fognak ismerni az Ön által kialakított képben.


Amint látja, rengeteg információ áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy hogyan állíthatja be vállalkozását a közösségi médiaoldalakon. Remélhetőleg a felmerült kérdéseire itt mind választ kapott. Ha nem, akkor használja ezt kiindulópontként ahhoz, hogy sok más módot is felkutasson, amelyekkel ezeket a platformokat felhasználhatja vállalkozása növelésére.

This is a headline

This is a paragraph. To edit this paragraph, highlight the text and replace it with your own fresh content. Moving this text widget is no problem. Simply drag and drop the widget to your area of choice. Use this space to tell site visitors about your business and story.

© Copyright sikerdijaskeresooptimalizalas